Zomerkamp

Het kamp.
In de bossen bij Apeldoorn spannende activiteiten doen, zoals bijvoorbeeld fijn zwemmen in de zon, het spelen van vlaggenroof en 's nachts aan een dropping meedoen en nog veel meer.
Allemaal heel gave dingen en dat wil je niet missen. Dus heb je zin in een week gevuld met veel lol, gezelligheid en leuke activiteiten en ben je ook nog eens tussen de 7 en 14 jaar? Schrijf je dan binnenkort in, nog wel even geduld want het online inschrijven is nog niet geopend.
(graag inschrijven via je ouders of verzorgers)


Ook voor 2019 hebben wij toestemming van staatsbosbeheer om te mogen kamperen in Koninklijk Park Het Loo, een prachtig bosgebied van ca. 800 hectare groot. Dit is uniek, omdat wij de enige vereniging in Nederland zijn die hun kamp in een koninklijk gebied mogen opzetten. Het paleispark is een schitterend natuurgebied met o.a. een wildobservatiepost. Niet voor niets was en is dit kroondomein bewoond door vele leden van de koninklijke familie.


Ons YMCA zomerkamp wordt gekenmerkt door een actief en gezellig programma. Er valt dan ook veel te beleven, zoals bijvoorbeeld speurtochten, (nacht-)wandelingen, sport, bosspelen, kampvuren, zwempartijen, droppingen en als afsluiter de iconische bonte avond. Kortom: heel wat anders dan een vakantie met je ouders!


En zeg nu eens eerlijk: wat is nu leuker dan met je vrienden en/of vriendinnen lekker twaalf dagen (of een week) weg van huis te zijn! Het is een zomerkamp met kinderen van je eigen leeftijd. Op een groot grasveld, midden in het bos, staan de tenten waarin je slaapt. Dit kan een 3- of 5-persoonstent zijn. Op ditzelfde veld staat de Grote tent waarin we gezamenlijk het ontbijt, de lunch en het diner eten.

"De boslucht maakt hongerig en het lukt de keukenploeg iedere dag weer om ons een uitstekende maaltijd voor te schotelen, waarbij vanzelfsprekend rekening wordt gehouden met dieƫten, allergieƫn en voorschriften. De leiding bestaat uit een grote groep ervaren en competente vrijwilligers, waaronder EHBO-ers, onderwijzers en jeugdwerkers, die zich aan de gedragscode hebben geconformeerd en die vaak al jarenlang meegaan."

Kamp 16-19

IMG_4426

Kamp 16-139

Wie gaan er dit 58e Zomerkamp Het Loo mee?